A jó öreg keksztekercs
Szerintem ez egy olyan édesség, amit egyszer már mindenki biztosan kóstolt. Imádom, olyan mint a kókuszgolyó, megunhatatlan :)! Hamar elkészül, nem kell sütni és kevés összetevőből áll.
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz darálva
- 21 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 ek. baracklekvár
- tej tetszés szerint, amennyit felvesz (kb. max 2 dl)
Töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- l5 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:
A darált kekszet a porcukorral, vaníliával,kakaóporral ősszedolgozzuk majd a tejet is hozzáadjuk FOKOZATOSAN. Vigyázzunk a tej adagolásával, inkább csak egy-két öntésnyit adjuk hozzá, aztán ha úgy látjuk, hogy kell még hozzá,akkor egy picit tehetünk még bele. Ha kész a tészta, én egy sütőpapron szoktam kinyújtani, hogy könnyebb legyen feltekerni a végén. Téglalap alakúra formázzuk és kb. 1 cm, vagy annál vékonyabb lapot kell, hogy kapjunk!
A vajat a porcukorral, vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is beszórjuk. Rákenjük ezt a krémet a daráltkekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét. Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és a hűtőbe tesszük egy 2-3 órára,majd felszeleteljük.
Tanácsok:
Szobahőmérsékleten hamar meglágyul a krém,ezért érdemes hűtőben tárolni,csak fogyasztáskor vegyük ki onnan.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Jó étvágyat!
Bukovenszki Orsi