A jó öreg keksztekercs

Szerintem ez egy olyan édesség, amit egyszer már mindenki biztosan kóstolt. Imádom, olyan mint a kókuszgolyó, megunhatatlan :)! Hamar elkészül, nem kell sütni és kevés összetevőből áll.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz darálva
  • 21 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. baracklekvár
  • tej tetszés szerint, amennyit felvesz (kb. max 2 dl) 
     

Töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • l5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék.

 

 


Elkészítés:
A darált kekszet a porcukorral, vaníliával,kakaóporral ősszedolgozzuk majd a tejet is hozzáadjuk FOKOZATOSAN. Vigyázzunk a tej adagolásával, inkább csak egy-két öntésnyit adjuk hozzá, aztán ha úgy látjuk, hogy kell még hozzá,akkor egy picit tehetünk még bele. Ha kész a tészta, én egy sütőpapron szoktam kinyújtani, hogy könnyebb legyen feltekerni a végén. Téglalap alakúra formázzuk és kb. 1 cm, vagy annál vékonyabb lapot kell, hogy kapjunk!

A vajat a porcukorral, vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is beszórjuk. Rákenjük ezt a krémet a daráltkekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét. Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és a hűtőbe tesszük egy 2-3 órára,majd felszeleteljük.

Tanácsok:
Szobahőmérsékleten hamar meglágyul a krém,ezért érdemes hűtőben tárolni,csak fogyasztáskor vegyük ki onnan.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

 

Jó étvágyat!

Bukovenszki Orsi