A legfinomabb kakaós tekercs

Ez a péksüti mennyei, ennél jobb már nem is lehet, és több napig nagyon friss és finom marad az íze. Hasonlít a Fornettis girellához, de ez jobb :)! Elkészítése meg nem is bonyolult, és hamar kész van!

Tészta:

  • 1,25 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 8 dkg vaj/ margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 35 dkg liszt
  • 1 csipet só

Krém:

  • 4 dkg puha vaj (szoba hőmérséklet)
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 3 ek nádcukor/ kristály cukor/ porcukor
  • 2 Tk kakaó
  • 1 tk rumaroma
  • 1 csipet fahéj

Tetejére
1 tojás sárgája 1 kanál cukorral elkeverve

 

Elkészítés:

A tésztát begyúrom. Az élesztőt cukros tejbe felfuttatom. Addig a lisztet és a többi hozzávalót összemorzsolom. Majd ha felfutott az élesztő, akkor mehet bele, és addig gyúrom még el nem válik a faltól a tészta. Ha kell önts hozzá egy kis lisztet. Ha ez kész, tedd be a hűtőbe pihenni 1 órát, vagy akár kint is hagyhatod. E közben készítsd el a krémet. Csak keverd össze a vajjal a többi hozzávalót és már kész is. Tedd félre.

A tésztát széltében kell kinyújtani, szóval jó szélesre told ki a tésztát, hogy szép hosszú rúd legyen belőle. 

Ha ez kész kend meg a krémmel, majd csavard fel. 

Ezután jöhet a kis háromszögek vágása. A lényeg, hogy ferdén kell vágni a szeleteket, így lesz meg a forma. Ezután helyezd rá egy sütőpapírra és kend meg a cukros tojással. 

A sütőt melegítsd elő, úgy hogy gőz legyen benne (alulra egy lábast tegyél vízzel), 180 fokon. Ha 10 perc eltelt mehetnek be a csigák és onnantól kb 20 perc volt nálam a sütés. Ha kész megspriccelheted egy kis vízzel, de nem szükséges. Az íze csodás, jobb mit a péksüti, és másnap is nagyon finom. Én 2 napig ettem, és mindig friss volt az íze.