A világ legdrágább esküvői

Luxus, csillogás majd a boldogító igen. A világ legdrágább esküvői leginkább erről szólnak. Határ a csillagos ég, az álompár semmiben nem ismer lehetetlent! Bármire képesek azért, hogy az ő esküvőjük legyen a legszebb, a legjobb, a legcsillogóbb és a legemlékezetesebb. A legek legje! Nézzünk néhányat az elmúlt év legdrágább lakodalmai közül.

 

Lalit Tanwar és menyasszonya, Yogita Jaunapuriais- 55 millió dollár

A világ talán legdrágább esküvője nem egy egyszerű egybekelés volt, inkább két roppant befolyásos család fúziója 2011-ben. Az új-delhi esküvő nagy pénzeket emésztett fel: a The Times of India 22 millió dollárra (4,3 milliárd forint) becsülte a költségeket, a Post Today szerint viszont legalább 55 milliót (10,75 milliárd forint) tapsoltak el.

Lalit Tanwar és menyasszonya, Yogita Jaunapuriais családjai csak a legközelebbi rokonokat és barátokat hívták el, de így is több ezren voltak. Az irdatlan méretű esküvői sátrat egy hónapig építették, és a világ összes giccses kellékét belezsúfolták a római oszlopoktól kezdve a velencei csillárokon és kellékeken keresztül a kínai bútorokig. Az egész napos eseményen több mint 100 féle ételt szolgáltak fel, volt itt pizza, thai, kínai és indiai ételek is. Az ünnepség egy ötcsillagos szállodában zárult, ahol a miniszterelnök, Manmohan Singh is gratulált az ifjú párnak.

Tanwart a következőt mondta esküvőjéről: „Igaz, hogy hozományként kaptam egy Bell 429-es helikoptert (4 millió dollár egy ilyen), ezt leszámítva azonban ez csak egy egyszerű esküvő volt.”

Vanisha Mittal esküvője - 60 millió dollár

A világ legdrágább esküvője Vanisha Mittalé volt, aki az iparmágnás Laxmi Mittal lánya. 2004-ben tartották a menyegzőt és eleganciájának és extravagáns stílusának köszönhetően, mindenki számára emlékezetes marad. Az alkalom színvonalát növelte az olyan milliárdosok jelenléte, mint az oroszországi Andrei Melnichenko, a franciaországi Bernard Arnault, vagy az amerikai Donald Trump. Az esküvő szervezése minden részletében, a meghívóktól egészen a fogadáson feltálalt menüig, a legelőkelőbb volt. A Mittal család a rokonoknak és barátoknak 20 oldalas meghívókat küldött, amelyek ezüst dobozokba voltak csomagolva. A pazar és fényűző elszállásolásnak egy 5 csillagos párizsi szálloda volt a helyszíne, ahol 1000 vendég szállt meg, akik a világ minden tájáról érkeztek. A lakodalom öt napig tartott és Franciaország leghíresebb nevezetességeiben volt megtartva.

 

Liza Minnelli és David Gest – az esküvőt 3.5 millió dollárra becsülték
Hogy egy ismert sztár sem maradjon ki a listából, nézzük hogy aTOP 10-es listán a világsztárok között ki foglalja el az első helyet.

Liza Minnelli 2002-ben ment hozzá David Gest producerhez, az esküvőt a New York-i Marble Collegiate Churchben tartották, az énekesnő vőfélye Michael Jackson. Az esküvőt egy 147 évvel ezelőtt épült new yorki templomban tartották. A Manhattanben található Marble Collegiate Church falai még soha nem láttak együtt ennyi hírességet. A két koszorúslány Elizabeth Taylor és Marisa Berenson színésznő volt, a násznagyok pedig Michael Jackson és testvére, Tito Jackson. Az esküvőn megjelentek híres színészek, zenészek, rendezők és producerek is, többek között Maria Farrow, Gina Lollobrigida, Diana Ross, Elton John, Anthony Hopkins, Andrew Lloyd Webber, de még a leghíresebb ingatlanberuházó, Donald Trump is.

Az esküvői fogadást a Wall Streeten található Regent szállodában tartották. Liza fehér esküvői ruháját a világszerte ismert Bon Mackie tervezte. A vendégeket New York leghíresebb séfjei kápráztatták el főzőtudományukkal. Az ünnepi ceremónia összességében három és fél millió dollárba, vagyis majdnem hétszáz millió forintba került.

Érdekesség:

A világ legdrágább esküvői ruhája 12 millió dollár, azaz 2,4 milliárd forint. Renee Strauss egy beverly hills-i esküvői szalon tulajdonosa, és Martin Katz, drágakőkereskedő alkotása. Összesen százötven karátnyi gyémántot fűztek bele. Összehasonlításként: a világ gazdagabb tájékán egy átlagos eljegyzési gyűrű fél karát környékén mozog.

Íme Martin Katz és Renee Strauss alkotása: