Almás-karamellás torta
Ha egy gyors tortát szeretnél sütni, akkor ez az almás-karamellás ideális lesz számodra! :)
Piskóta hozzávalók:
- 1 tojásos (ez kb. 14-15 cm átmérőjű formába)
- 50 g cukor+ 20 g a habba
- 90 g liszt
- 37 ml tej
- 37 ml olaj
- 1 tojás
- 1/4 csomag sütőpor
Töltelék:
- 3-4 db alma
- 10 cukor
- fahéj
- 10 dkg vaj
- 1 csomag Dr. Otker krémes por alap (ennek egy kis tortalap esetében elég a fele is
Először összekeverjük a tojást, a cukrot és a tejet, majd felverjük a fehérjét a cukorral. Ezután a lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos masszához. Elkeverjük és jöhet a felvert fehérje is. Majd beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt formába, de csak alul béleljük ki, és mehet a sütőbe, kb 40-50 percre. Tűpróbával ellenőrizzük a piskótát.
A töltelékhez az almát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. Addig a cukrot elkezdjük melegíteni egy fazékban. Ha már karamellizálódott, jöhet hozzá a vaj, majd pár perc múlva bele az alma. Elforgatjuk és ekkor már el is zárhatjuk a tűzhelyt. Vigyázzunk, nehogy a karamell odaégjen az elején.
A Dr. Oetker port elkészítjük a csomagon leírtak szerint. Majd jöhet a torta töltése.
A tortalapot 2 részre vágjuk. Az alját meglocsoljuk a karamellás szósszal, és ráhelyezzük szépen az almákat és jöhet a vanília krém rá. Rátesszük a tetejét, szintén meglocsoljuk a karamellával és szépen elrendezzük rajta az almákat. A maradék krémmel befedjük az oldalát, hogy szép formát kapjunk. Hűtőben hagyjuk és 1-2 órán át pihentetjük.