Anyu madárteje
Könnyű, gyors és finom édesség, ráadásul úgy édesíted, ahogy te szeretnéd. Tehetsz bele akár mazsolát, vagy epres pudingport is. Max. egy 3/4 óra alatt kész van, és akár melegen is fogyasztható :)!
Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 vaniliarúd
- Belga csokireszeleék díszítésnek
A tojásokat válaszd ketté és a sárgákat a cukorral keverd habosra robotgéppel. Addig a tejet tedd fel főni, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe a tojásos öntetet és a vaniliarudat. Ezután a fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Ha megkeményedett a hab, fordíts rajta egyet és főzd meg a másik oldalát is. Ha kész vedd ki a habokat szűrőkanállal, és csepegtesd le a maradék tejet is róla. Majd ha Te is sűrübben szereted a madártejet, akkor egy fél zacskó vaniliás pudingport keverj előre össze egy kis tálba tejjel, majd ha ez csomómentes lesz, akkor add hozzá a forró tejhez. Addig kevergesd még be nem sűrüsödik. A végén a vaniliarudatt vedd ki. Ha kihűlt tálalhatod egy kis csokireszelékkel, vagy narancsreszelékkel.