Banános sajttorta
Azt hiszem sokunknak nem kell bemutatni a sajttortát. Ez egy igazán könnyed finomság, nem terheli a pocit, így akár este is bekaphatunk belőle egy szeletet. Persze ha nem diétázunk! :) Elkészítése egyszerű, és hozzávalókból sem kell sok minden. Az íze viszont mennyei!
Tésztához:
- 25dkg teljes kiőrlésű keksz
- 15dkg vaj
Krémhez:
- 250g tejszínes natúr krémsajt/ mascarpone (én Mizo-t használtam)
- cukor
- másfél kanál liszt
- 2 tojás
- 70g tejföl
- vaníliaaorma
- 1 vagy 2 banán
Először a kekszet megdarálod és összekevered a megolvasztott vajjal. Utána kibélelsz egy tortaformát sütőpapírral és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöd. Ha kész tedd félre, hogy langyossá váljon, és készítsd el a krémet. Én a hagyományosnál eggyel kisebb tortaformát használtam.
A krémsajtot keverd el a cukorral, liszttel (szitálva!), tejföllel, ízesítsd vaníliával, majd a 2 tojást egyenként tedd bele. Robotgéppel keverd habosra. A megsült piskóta tetején oszlasd el a banánokat (karikákban), majd öntsd rá a krémet. Az egészet rakd újra a sütőbe és még 50-60 percig süsd. Figyeld a tetejét nehogy megégjen! Mikor megsül kicsit folyós lesz a krém (nem annyira szilárd állagú), de ne aggódj, mert ha kihűl összeállnak az ízek. Tedd hűtőbe, és 2-3 óra múlva már tökéletesen szeletelhető.