Belga gofri

Eddig nem tudtam igazán finom gofrit csinálni, mert mindig úgy éreztem, hogy hiányzik valami. Gondoltam kipróbálom ezt az új receptet. Már az állagán is látszott, hogy nem a megszokott folyós tészta. Mondanom sem kell, nem csalódtam benne, mert ez az a gofri, amit mindig is kerestem. A szivecskés sütőben 4 db jött ki belőle, de bőven elég volt, mivel a tönköly búzalisztből készült finomság sokkal laktatóbb volt. Innentől fogva már csak ezt a receptet fogom használni! :)

Hozzávalók:

  • 185 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt (eredetileg fehér liszt)
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • 80 g barnacukor, de lehet 120 g is
  • 75 ml tej
  • 15 g friss élesztő vagy fél zacskó porélesztő
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája

Öntet:

  • csokipuding
A vaj kivételével minden dolgozzunk össze, majd hagyjuk fél órát pihenni. A vajat vágjuk apró kockára és így adjuk hozzá, majd keverjük át a tésztát annyira, hogy a vaj ne nagyon maradjon benne egészben. Bár nekem benne maradt, de így sem volt rossz.
A gofri sütőt első alkalommal spricceljük meg egy kis olajjal (én kókuszzsírral csináltam), továbbiakban már nem szükséges, mert kisül annyi vaj a tésztából, hogy tuti nem tapad le! Egy-egy evőkanállal tegyünk a közepére, kicsit húzzuk széjjelebb a tésztát, de nem kell, hogy kitöltse az egész felületet.Max 5 perc alatt megsül, attól függ milyen erősségre van állítva a sütő.
Ha kész ízesíthetjük pudinggal, lekvárral, porcukorral, csokiöntettel vagy gyümölccsel.