Bounty torta a la Orsi
Bounty torta
6tojásból csokis piskótát sütök (lentebb a recept)
Krémje
6kanál liszt
6deci tej
2kanál cukor
10deka kókusz reszelék
10deka fehér csokoládé
20deka porcukor
20deka ráma margarin
Bevonat
2 db marcipán massza (Auchan - 649 Ft)
A lisztet a tejjel simára keverem,2kanál cukrot és a kókusz reszeléket is hozzá adom.Kis lángon sűrűre főzöm,és ha már besűrűsödött,a tűzről leveszem és még melegen belekeverem a fehér csokit.A porcukorból és a margarinból vajkrémet készítek.Amikor kihűlt a kókuszos krém,,összekeverem a vajkrémmel.A piskótát 3lapba vágom,és a lapokat megtőltöm a kókuszos krémmel.Vékonyan a tetejére is kenek majd ezután bevonom marcipánnal (az én esetemben), de akár a krémre is szórhattok kókuszreszeléket, vagy csokiöntetet.
Csokis piskóta
Hozzávalók
6 darab tojás
6 ek cukor (csapott)
3 ek liszt (púpozott)
3 ek kakaó (púpozott)
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 165°C –ra. Egy nagy tepsit
kibélelünk sütőpapírral.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra verni, majd kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és fényes kemény habbá verjük. Ezután a sárgákat is egyenként hozzáadjuk, és ezzel is
továbbverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és átszitáljuk, hogy ne maradjanak benne csomók, majd óvatosan fakanállal beleforgatjuk a tojásba. Itt már nem szabad tovább verni, mert akkor összetörik a fehérje, és rágós lesz a tészta.
A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és betesszük a sütőbe, majd visszavesszük a hőfokot kb. 155-160
fokra. Kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
Jó étvágyat! :)