Bounty torta a la Orsi

Bounty torta
6tojásból csokis piskótát sütök (lentebb a recept)


Krémje
6kanál liszt
6deci tej
2kanál cukor
10deka kókusz reszelék
10deka fehér csokoládé
20deka porcukor
20deka ráma margarin

 

Bevonat

2 db marcipán massza (Auchan - 649 Ft)


A lisztet a tejjel simára keverem,2kanál cukrot és a kókusz reszeléket is hozzá adom.Kis lángon sűrűre főzöm,és ha már besűrűsödött,a tűzről leveszem és még melegen belekeverem a fehér csokit.A porcukorból és a margarinból vajkrémet készítek.Amikor kihűlt a kókuszos krém,,összekeverem a vajkrémmel.A piskótát 3lapba vágom,és a lapokat megtőltöm a kókuszos krémmel.Vékonyan a tetejére is kenek majd ezután bevonom marcipánnal (az én esetemben), de akár a krémre is szórhattok kókuszreszeléket, vagy csokiöntetet.

 

Csokis piskóta

Hozzávalók

6 darab tojás

6 ek cukor (csapott)

3 ek liszt (púpozott)

3 ek kakaó (púpozott)

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 165°C –ra. Egy nagy tepsit

kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosra verni, majd kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és fényes kemény habbá verjük. Ezután a sárgákat is egyenként hozzáadjuk, és ezzel is

továbbverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, és átszitáljuk, hogy ne maradjanak benne csomók, majd óvatosan fakanállal beleforgatjuk a tojásba. Itt már nem szabad tovább verni, mert akkor összetörik a fehérje, és rágós lesz a tészta.

A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és betesszük a sütőbe, majd visszavesszük a hőfokot kb. 155-160

fokra. Kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!

Jó étvágyat! :)