Diétás Tiramisu

Mivel imádom a tiramisut, úgy gondoltam hozok Nektek egy lightosabb verziót is, ami nem annyira kalóriadús, mint az eredeti változata. Bár valljuk be mégis csak az eredeti az eredeti, de ez is nagyon finom!! Olyan lágy, könnyű és finoman omlik szét a szádban:)!

Hozzávalók:

  • natúr zabfalatok vagy babapiskóta
  • 3 dl kávé (én egy kis tejjel szoktam higítani, hogy lágyabb legyen az íze)
  • mandula és rumaroma
  • vanília esszencia (vagy aroma)
  • 25 dkg (light) mascarpone
  • 1,5 dl tej
  • 1 tejszínízű habpor
  • 2 ek édesítőpor (light mascarpone esetén több is kellhet)
  • keserű kakaópor
  • 3/4 zacskó zselatin fix

 

1.    A hideg tejből és habporból habot verünk, belekeverjük a light mascarponét, a vanília esszenciát édesítőt. Ízlés szerint a krémbe is kerülhet egy kis mandulaaroma. A végén belekeverjük a zselatin fix-et is.

2.    A kávéba mandula- és rumaromát csepegtetünk és egy kis tejjel felöntöm, a kekszeket belemártjuk (2 másodpercre) épp annyira, hogy valamennyi levet felszívjon, de ne nagyon sokat, mert akkor vizes lesz!.

3.    Egy tál alját kirakjuk néhány keksszel, rákanalazzuk a krém felét, majd ismét néhány keksz következik és a krém másik fele.

4.    A tetejét bőségesen megszórjuk kakaóporral, és egy jó fél napra, de minimum 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek

 

TIPP: én minden rétegére szoktam tenni egy kis étkakaóport, mert szerintem úgy sokkal ízletesebb!

Jó étvágyat! :)