Egy beteljesült álom

„Az álmodozni tudó emberekben sokan csak a „nem földön járó” típust látják. Pedig valójában mindannyian álmodozunk néha… Az álmaink nem elérhetetlen dolgok. Hiszen az álmaink már rég elértek minket. Bennünk élnek. A kihívás csupán az: mersz-e elindulni az úton, amit eléd vetítenek? Az álmodozás nem naivitás. Nem elpazarolt idő. Az álmodozás lépéselőny. Az álmodozás az élet színesebb oldala. Álmodozni annyi, mint észlelni magunkban a csodát. Az álmodozásban ott lehet minden. Álmodozni mindig lehet. Az álmodozás megtérülhet. Álmodozni érdemes. Tartsd kezedben a titkod: élj az álmaid útján!”

 

Tari Zsófi, Szofita 2010-ben végzett a MOME animáció szakán. Szofita mert álmodozni és elindult azon a bizonyos úton. Megalkotta hógömbgyűrüjeit, amiben álmai nagy szerepet kaptak és számos új tervei vannak a jövőre nézve.

Honnan jött az ötlet a gyűrűk iránt?

 

Négy évvel ezelőtt volt egy nagyon meghatározó álmom, ahol Mickey Egérrel beszélhettem személyesen..., erre midig is emlékezni szerettem volna. Másnap mikor felébredtem megalkottam az első Szofita gyűrűt, hogy továbbra is láthassam az "almaimat", így indult az egész.

 

Mi motivál a gyűrűk tervezésekor?

 

Legfőképpen az, hogy általuk is eljutassam az embereknek az egész Szofita Land legfontosabb üzenetét: az Engage Dreams stratégiát. Mely szerint, bárki, aki képes megfogalmazni, es "látni" önmaga előtt az almait, elérhetővé teheti azokat.

 

Miért pont hógömbök vannak az ékszereken?

 

Nagyon szeretem a kerek formákat, és részben ergonomikus is, másrészt mégis "törékeny".

Mennyire van itthon kereslet az ilyen egyedi, extrém tervezésű gyűrök iránt és melyik korosztály érdeklődik leginkább?

 

Jelen pillanatban teljes mertekben egy szigorúan monoton növekvő keresletet érzek a gyűrűim iránt. Általában fiatal, mondhatni friss korosztály érdeklődik a legjobban a gyűrűk iránt, de

Mindenkinek ajánlom, akik mernek hinni az almaikban. Korosztálytól függetlenül!

 

Hol lehet megtalálni az "alkotásaid"?

 

Mivel most külföldön dolgozom, csak online módon lehet őket "elérni"- https://www.szofitaland.com

 

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Esetleg egy más jellegű ékszer alkotása?

 

A legfontosabb tervem jelenleg a Szofita Land, mint animációs mini univerzum tovább építése. Szeretnek készíteni egy újabb kisfilmet, Freddy -ről a legfontosabb karakterünkről, a gentlamen majomról, melyből megtudhatjuk majd, hogy hogyan vált valójában majommá.

Sokan azt hiszik, hogy ez a gyűrűk köre épített világ, már "készen" van, pedig ez csak az egész tervemnek az első lépese. Az animációs vonal továbbépítésén dolgozom most,

teljes lelkesedéssel.

 

Mivel foglalkozol most?

 

Jelenleg a Cartoon Network kreatív részlegén dolgozom, egy készülő sorozatterv látványtervezőjeként. Úgy tervezem, hogy addig külföldön kell maradnom, amíg nem tudok valami olyan dolgot - új animációs alkotást felmutatni - mellyel majd büszkén es olyan szinten sok szakmai tapasztalattal mehetek majd haza, melyből otthon is új, értékes dolgokat teremthetek. Ez a láthatatlan szabályom magamnak

(2012)

Bukovenszki Orsolya