Esküvői ruhatrend 2013-ban

 

A francia Napkirály, XIV. Lajos úgy tartotta, hogy ha Párizs lakói a szép ruháktól és az ékszerektől úgy ragyognak, mint a nap, akkor a fényűzést sugároznak csillogásukkal az országra. A mai trend szerint a legcsillogóbb ékszered inkább a mosolyod legyen, kiegészítőkből keveset és visszafogottat válassz!

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg az Esküvői kiállítást a budapesti Sportarénában, ahol számos ruhaszalon vetekszik majd a leendő házas párokért. Már csak azért érdemes elmenni egy ilyen rendezvényre, mert egyszerre több üzlet ruháit is megcsodálhatjuk és akár még fel is próbálhatjuk, ezzel időt és pénzt spórolva!

Egyszer mindenki életében bekövetkezik az a bizonyos nagy nap és sokan szeretnék akkor a legszebbek és a legtökéletesebbek lenni! Vannak, akik már gyerekkoruk óta tudják, hogy milyen ruhában fognak az oltár elé állni, de a legtöbben tanácstalanok. Ezért nagy dilemmát okoz minden menyasszonynak a megfelelő esküvői ruha kiválasztása.

A 2013-as évben visszaköszöntenek a régi korok egy-egy meghatározó elemei, mint például a csipkék, a fodrok, a virágfüzérek vagy az apró rózsácskák. A hagyományos ruhák mellett egyre több olyan ruhát látni, amit strasszokkal, kövekkel vagy luxus ékszerekkel díszítenek, amiknek az áruk igen borsos. Stílusban, ebben az évben is a pántnélküli, a féloldalas ruhák lesznek a hangsúlyosak, derékon egy szalaggal megkötve, amit a nemes anyaguk tesz még inkább varázslatosabbá, ilyen például: az olasz szatén, a zsorzsett, a selyem, a taft, a ripsz, a muszlin, az organza, a tüll és a csipke. A fodrok mellett megjelennek a modern berakások, amik az egyszerű formákat is merésszé és feltűnővé teszi. A ruhák formájára az egyszerűség, a letisztultság lesz jellemző, legyen szó A-vonalú, sellő-fazonú vagy abroncsos menyasszonyi ruhákról.

Legnagyobb hagyománynak még mindig a fehér ruha örvend, de találkozhatunk néhány extrémebb színű darabbal is, mint a fekete,  a pink vagy türkiz színű. Ha úgy érzed, hogy személyiségednek jobban állna egy modernebb ruhadarab, akkor a tört fehér és pasztellszínek kínálatából sincs hiány. A legfontosabb a ruhaválasztásban, hogy kényelmes legyen, és ne legyen nagyon nagy súlya, hiszen az arának több órán át kell a meseszép ruhában lennie.

A ruhák bérlése mellett, egyre inkább kezd divatba jönni ezek megvásárlása, hisz számos előnye van azon kívül, hogy Te viselheted először és, hogy örök életre a Tiéd marad. Saját magad alakíthatod ki a ruha fazonját, stílusát, amit teljesen rád szabnak és garantált, hogy egyetlen esküvői fotóalbumban sem fogod viszontlátni. A menyasszonyi ruhák ára sok mindentől függ, de a legegyszerűbb darabokhoz akár már 60000 Ft-ért is hozzájuthatunk, a márkásabbak pedig 3-400.000 Ft-tól kezdődnek. A legnagyobb magyarországi divattervezők – Léber Barbara, Bélavári Zita, Benes Anita- szebbnél szebb kollekcióit már megtalálhatod szalonjaikban, ahol készséggel segítnek a számodra a legmegfelelőbb ruhát kiválasztani.

Ha mégis inkábba bérlés mellett döntesz, érdemes hónapokkal előtte lefoglalnod a ruhát, hiszen megeshet, hogy mások is igényt tartanak arra a darabra.

Ne bánkódj, ha lemaradtál volna az esküvő kiállításról, nyugodtan keresd fel a szalonokat vagy érdeklődj, mert ilyenkor rengeteg akció van, és számos helyen tartanak nyílt napokat, ahol az ajándékok és nyereménysorsolás mellett, akár egy ingyenes esküvő szervezési tanácsadáson is részt vehetsz.

 

Tudta?

A legolcsóbb ruha bérlése 50.000 Ft-tól kezdődik és akár már 80.000 Ft-ért is hazaviheted. Ez az alsóhatár, a felső természetesen a csillagos ég.

 

A ruha választása mellett, a második legfontosabb dolog, hogy hozzá illő kiegészítőket találj! Fontos, hogy ne vigyük túlzásba a dolgokat, a kevesebb néha több!

 

Esküvő kiállítások:

2013. jan. 12-13.: Wedding Expo Pécs

2013. jan.19-20.: XIV. Romantika Esküvői Kiállítás és Vásár , A Rendezvények Rendezvénye - Nyíregyháza

2013. január 19-20.:Az Esküvő Kiállítás és Vásár 20. alkalommal. Budapesti Kongresszusi Központban (Bp. XII., Jagelló út 1–3)

2013. január 26-27.: Esküvő Kiállítás 9. alkalommal, a Papp László Budapest Sportarénában