Francia házi kenyér

A házi kenyérnél nincs is jobb, főleg mikor Te saját magad készíted. Na most én is kipróbáltam magam, és gyúrtam egy jóféle francia kenyeret. A Palócprovence oldalán nagyon jó receptet találtam, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1/2 zacskó szárított francia élesztő (ez nálam sima élesztő volt)
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

 

 

 

 

A hozzávalókból szokásos módon kelt tésztát készítettem majd fél órán át hagytam kelni. Ha megkelt újra át kell gyúrni, majd 2 kis gombócot vagy bagett formát kell belőle készíteni. Tetejét vagdosd be, és a sütőt 190 fokra melegítsd elő. 15-20 perc alatt kész vannak. Mennyei, ropogós, puha kenyérkék leszenk belőle :)!