Grillezett hús pitába ágyazva

A finom nyári ételek ideje végre eljött. Az ízletes grillezett húsok csak ránk várnak. Én most ezzel a –húsos-pitás étellel készültem, amibe rengeteg finomság került. Elkészítése egyszerű, de azért egy kicsit időigényes is.

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • fűszerek ízlésed szerint
  • zöldségek: kukorica, paprika, saláta, paradicsom
  • 8 db-os pita (A lényeg, hogy páros számban legyenek)
  • 1 vagy 2 tömlős sajtkrém

A recept egyszerű. A pár nappal előbb bepácolt húst grill megsütöd. Ha kész, akkor a grillre rákerül egy pita, amire egyenletesen sajtkrémet kensz. Ez a meleg hatására szét fog olvadni, úgyhogy ne aggódj, ha nem tudnád könnyen szétkenni. A sajtkrém lesz a tapasztó anyagunk, így a pita szélén mindenképpen legyen rajta.

Ezután rátehetjük a húst, a zöldségeket, akár még sajtot is reszelhetünk rá, majd zárjuk le egy másik pitával. A széleit összenyomkodjuk és várunk 1-2 percet még összeérnek.

Óvatosan fordíts meg a lapokat, és süsd egy kicsit a másik oldalát is. 2-3 perc múlva húzd le és már kész is!

 

A többi pitával is hasonlóan kell eljárni! :)

 
Tetszik? Like!
 
Bukovenszki Orsolya