Grillezett hús pitába ágyazva
A finom nyári ételek ideje végre eljött. Az ízletes grillezett húsok csak ránk várnak. Én most ezzel a –húsos-pitás étellel készültem, amibe rengeteg finomság került. Elkészítése egyszerű, de azért egy kicsit időigényes is.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- fűszerek ízlésed szerint
- zöldségek: kukorica, paprika, saláta, paradicsom
- 8 db-os pita (A lényeg, hogy páros számban legyenek)
- 1 vagy 2 tömlős sajtkrém
A recept egyszerű. A pár nappal előbb bepácolt húst grill megsütöd. Ha kész, akkor a grillre rákerül egy pita, amire egyenletesen sajtkrémet kensz. Ez a meleg hatására szét fog olvadni, úgyhogy ne aggódj, ha nem tudnád könnyen szétkenni. A sajtkrém lesz a tapasztó anyagunk, így a pita szélén mindenképpen legyen rajta.
Ezután rátehetjük a húst, a zöldségeket, akár még sajtot is reszelhetünk rá, majd zárjuk le egy másik pitával. A széleit összenyomkodjuk és várunk 1-2 percet még összeérnek.
Óvatosan fordíts meg a lapokat, és süsd egy kicsit a másik oldalát is. 2-3 perc múlva húzd le és már kész is!
A többi pitával is hasonlóan kell eljárni! :)