Hamis aranygaluska, kalácsból

Ma az otthoni maradékokból alkottam, és gondoltam készítek egy hamis aranygaluskát a megmaradt kalácsból. Lássuk a hozzávalókat!

Alap:

  • 1 vagy ¾ kalács
  • 3-4 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió (ízlés szerint)
  • 10 dkg vaj

Krém:

  • Aranka pudingpor
  • fél liter tej

 

A kalácsokat felkockázom és elhelyezem egy jénaiba, majd nyakon öntöm a tojással és cukorral elkevert tejjel. Ha jól átszívta, kicsit még forgatok rajta, és megszórom dióval, majd rákockázom a vajat is. Erre teszek még egy réteget, ha már csak kalács maradt, elég az is. Ebben az esetben kevergesd meg és mehet be a sütőbe 160 fokra. Figyelj, nehogy odaégjen, sütés közben én 10 percenként megkevertem, mert különben a teteje megégett volna. Kb.20 perc múlva kész is.

Addig a krémet elkészítem. Az Aranka krém esetében ez egyszerű, mivel csak tejjel kell elkeverni a port és kész is. A galuskák kihűlése után fogyaszthatjuk is, pudinggal leöntve!

Jó étvégyat!