Hamis aranygaluska, kalácsból
Ma az otthoni maradékokból alkottam, és gondoltam készítek egy hamis aranygaluskát a megmaradt kalácsból. Lássuk a hozzávalókat!
Alap:
- 1 vagy ¾ kalács
- 3-4 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg dió (ízlés szerint)
- 10 dkg vaj
Krém:
- Aranka pudingpor
- fél liter tej
A kalácsokat felkockázom és elhelyezem egy jénaiba, majd nyakon öntöm a tojással és cukorral elkevert tejjel. Ha jól átszívta, kicsit még forgatok rajta, és megszórom dióval, majd rákockázom a vajat is. Erre teszek még egy réteget, ha már csak kalács maradt, elég az is. Ebben az esetben kevergesd meg és mehet be a sütőbe 160 fokra. Figyelj, nehogy odaégjen, sütés közben én 10 percenként megkevertem, mert különben a teteje megégett volna. Kb.20 perc múlva kész is.
Addig a krémet elkészítem. Az Aranka krém esetében ez egyszerű, mivel csak tejjel kell elkeverni a port és kész is. A galuskák kihűlése után fogyaszthatjuk is, pudinggal leöntve!
Jó étvégyat!