Holland almás pite
2015.04.18 12:21
A tésztához
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 175 g tejföl
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 3 kg alma
- 10 dkg cukor
- 20 dkg dió
- 2 kk fahéj
- 1 csomag pudingpor
- 1 ek citromlé
A kenéshez
- 1 db tojássárgája
A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Összegyúrjuk, de ne izguljunk mert nem kell sokáig, hamar kész van, kb 5 perc. Ha ez kész letakarjuk az edényt, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
Addig megpucoljuk és lereszeljük az almát, majd kinyomkodjuk a levet belőle. A citromot, cukrot, diót, pudingport hozzáadjuk és elkeverjük!
A tésztát kettévágjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megszúrkáljuk villával. Ezután ráöntjük az almás masszát és megszórjuk még egy kis fahéjjal.
A tészta másik felét kinyújtjuk, felcsíkozzuk és átlósan, csíkozva (mindkét irányba) befedjük vele a sütit.
Addig megpucoljuk és lereszeljük az almát, majd kinyomkodjuk a levet belőle. A citromot, cukrot, diót, pudingport hozzáadjuk és elkeverjük!
A tésztát kettévágjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megszúrkáljuk villával. Ezután ráöntjük az almás masszát és megszórjuk még egy kis fahéjjal.
A tészta másik felét kinyújtjuk, felcsíkozzuk és átlósan, csíkozva (mindkét irányba) befedjük vele a sütit.
Majd megkenjük a tojássárgájával, én szórtam rá egy kis cukros fahéjat, és ment is a sütőbe.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Ha tetszett, nyomj egy LIKE-ot! :) Köszi!