Holland almás pite

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 175 g tejföl
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 3 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg dió
  • 2 kk fahéj
  • 1 csomag pudingpor
  • 1 ek citromlé

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája
A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Összegyúrjuk, de ne izguljunk mert nem kell sokáig, hamar kész van, kb 5 perc. Ha ez kész letakarjuk az edényt, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
Addig megpucoljuk és lereszeljük az almát, majd kinyomkodjuk a levet belőle. A citromot, cukrot, diót, pudingport hozzáadjuk és elkeverjük!
A tésztát kettévágjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megszúrkáljuk villával. Ezután ráöntjük az almás masszát és megszórjuk még egy kis fahéjjal.
A tészta másik felét kinyújtjuk, felcsíkozzuk és átlósan, csíkozva (mindkét irányba) befedjük vele a sütit. 
 
Majd megkenjük a tojássárgájával, én szórtam rá egy kis cukros fahéjat, és ment is a sütőbe.
 

 
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
 
 
Jó étvágyat!
Ha tetszett, nyomj egy LIKE-ot! :) Köszi!