Igazi olasz pizzatészta
Ehhez a pizzához is igazán kevés dolog kell. Mondhatni egyszerű és nagyszerű. Az extra szűz olivaolajtól pedig nagyon finom, lágy, könnyű és ropogós lesz a tészta! Kb. 1 óra alatt kész van, és nagyon laktató is.
Hozzávalók (kb. 2 db 32 cm-es pizzához)
- 300 ml víz
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 500 g liszt
- 2,5 dkg élesztő / szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
Az élesztőt felfuttatom a langyos, cukros, olajos vízben. Addig a lisztet átszitálom, hozzáadom a sót, elkeverem, majd a felfutott élesztőt hozzáadom és gyúrom. Addig míg a tészta nem ragad oda a falhoz. Ezután 1 órára pihenni hagyom, és a tetejére egy pici olivaolajat locsolok. Majd ha már megkelt elfelezem a tésztát, és csinálok 2 gombócot.
Azokat újragyúrom, hogy kimenjen belőle a felesleges levegő, és hagyom még 10 percig pihenni. Így lesz tökéletesen ropogós a tésztánk. Ha letelt az idő, akkor kezdődhet a kinyújtás kocka vagy kör alakúra. Én maradtam a hagyományos körnél, már amennyire sikerült.
A feltét bazsalikomos paradicsomszósz volt, sonka, kukorica, szalámi, trappista sajt, de bármi más is lehet, amit szerettek.
Jó étvágyat!