Ínyenc gombakrémleves

Hozzávalók:

fél kg csiperke gomba
20 dkg vaj/ kókuszzsír
1 közepes fej vöröshagyma
2 csipet só
1 nagy késhegynyi őrölt fehérbors

1 tk feketebors
1,5 dl tejszín
2 dl víz
petrezselyemzöld

egy csipetnyi bazsalikom :)

leveskocka/ vegeta

(tejföl-liszt)

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és a megolvasztott kókuszszíron megdínsztelem. A gombát kockákra vagy szeletekre vágom. A gomba nagyobb részét beleteszem a megdinsztelt hagymába és fedő alatt párolom, sózom, borsozom, amikor levet eresztett beleteszem a fél leveskockát/ vegetát és hozzáöntöm a vizet. Puhára főzöm a gombát a lében.

Ha szeretnéd összeturmixulhatod a gombát, de én jobban szeretem szeletekben :). Miután összeértek az ízek, hozzáöntöm a tejszínt. Ha kell 2 kanál tejfölt és 2 kanál lisztet összekeverek, majd hozzáöntöm a leveshez, persze csak akkor ha sűrűbbre szeretnénk. Összerottyantom, ami pár perc, majd zsemlekockával vagy petrezselyemmel tálalom.

 

Jó étvágyat!

 

Bukovenszki Orsolya