Karibi hangulatban: Banános szelet

Ha szereted a csokis-banános édességeket, akkor ez a süti tuti nyerő lesz nálad! Nagyon egyszerű elkészíteni, körülbelül 1 óra alatt kész van és tulajdonképpen pár hozzávalót kivéve, minden megtalálható otthon! Én például nem tettem bele tejszínt, sem cseresznyelikőrt, mert éppen nem volt, és ugyanolyan finom lett! A másik, hogy nem volt tejcsokim, hanem csak étcsokoládé, így csak azt tettem a tetejére és nagyon jó lett! 

Ha esetleg nem lenne otthon valami kevésbé fontos hozzávaló, akkor semmi pánik, biztosan találtok mást helyettesítő elemet. Például az ananászlekvér helyett, barackot használtam; a porcukor helyett édesítőt, a tejszínt meg elhagytam mert nem volt! :) 

 

Hozzávalók:

Piskótához: 4 tojássárgája, 60g porcukor, 2 evőkanál rumaroma, 4 tojásfehérje, 60 g porcukor, 120 g búzaliszt, 1 ek. kakaópor

Réteghez (belseje): 2-3 banán, ananászlekvár (nekem barack volt otthon és azzal is nagyon finom volt)

Krémhez:  450 ml tej, 70 g porcukor, 1 tasak csokis pudingpor, 4 lapzselatin, 6 evőkanál cseresznyelikőr (szerintem elhagyható, ha éppen nincs otthon), 125 ml hideg habtejszín

Mázhoz: 200 g tejcsoki

Díszítéshez: egy két szelet étcsoki

 

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük. A kapcsos sütőformát kibéleljük sütőpapírral.

2. Piskóta: egy keverőedényben a tojássárgáját a porcukorral és az aromával habosra keverjük. A tojásfehérjét felverjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, még kemény habbá nem válik. A tojáshabra ráöntjük a tojássárgáját. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a tojássárgájára öntjük, majd óvatosan összedolgozzuk.

3. A masszát beleöntjük a formába, elsimítjuk benne egyenletesen, majd a sütőbe helyezzük.

  • Alsó és felső sütés: kb 200 C
  • Légkeveréses: 180 C
  • Gáz: 4-5 fokozat

Körülbelül 10-15 percig sütjük.

4. Sütés után a piskótát egy porcukorral hintett sütőpapírra fordítjuk. Majd a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk és a még meleg piskótát kettévégjuk.

5. Az egyik piskótalapot megkenjük a lekvárral, majd ráhelyezzük a kettévágott banánokat, vágási felülettel lefordítva a piskótára.

6. Krém: a pudingot a cukor és a tej hozzáadásával elkészítjük. Zselatint a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A beáztatott zselatinlapokat cseresznyelikőrrel elkeverjük és a forró pudinghoz keverjük. A pudingot többször megkeverve hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és a zselésedni kezdett pudinghoz keverjük. Ha kész a krémet egyenletesen elsimítjuk a banánokon és a másik piskótaalappal lefedjük. Két órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

7. Máz:  a tejcsokit gőz felett megolvasztjuk és a piskóta tetejét bevonjuk vele. Az étcsokit is megolvasztjuk ezután majd a tejcsoki  tetejére csurgatjuk. Egy kis időre (15 perc) ismét hűtőbe tesszük és szeletelhetjük is.

 

Jó étvágyat! :)

 

Ha tetszett a bejegyzás kérlek LIKEold Facebook oldalamat == >Ladies Bag! Köszönöm! :)
 

B.O.