Pöttyös túró rudis muffin

Nincs is jobb egy pöttyö túró rudinál, és ha ezt még muffin formájában készítjük el, akkor az maga az élvezetk halmozása! Aki megkérdőjelezné a recept egyszerűségét, annak előre szólok, hogy ne tegye :), hiszen csak túró rudira és egy muffin alaptésztára van szükségünk! Keverünk-kavarunk és már kész is! A süti isteni, próbáljátok ki!!!

Hozzávalók:

25 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál sütőpor,
1 db tojás,
15 dkg kristálycukor,
2 cs. vaníliás cukor,
1 dl olaj,
3,5 dl natúr joghurt.
3 db óriás Túró Rudi (number 1.: Pöttyös)

 

 

Elkészítés:

Először kenjük ki olvasztott vajjal a muffinsütő-formát (12 mélyedéses) és tegyük be a fagyasztóba, addig, amíg elkészítjük a tésztát. Készítsük ki a hozzávalókat és gyújtsuk be a sütőt 180 fokra. Én mondjuk csak olajjal kentem ki a formát és nem tettem be a fagyiba, és így is rendben volt minden, a muffin tökéletesen kijött a formából!

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport.

Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral, majd keverjük bele a vaníliás cukrot, az olajat és a joghurtot. Majd a kettőt összekeverjük és elosztjuk a formában.

Minden Túró Rudit vágjunk négyfelé és minden muffin közepébe nyomjunk egy darabot.

Most tegyük a sütőbe és süssük kb. 30-35 percig.

A Túró Rudi belesüllyed a tésztába és nagyon jól megolvad a csoki. A formában hűtsük langyosra, majd tegyük ki rácsra. Porcukorral meghintve tálaljuk. Sokáig friss, puha marad!

 

Jó étvágyat!

Recept:https://vea-receptgyujtemeny.blogspot.hu