Rakott bolognai tészta

Ha esetleg maradna otthon egy kis pörkölt, vagy éppen bolognai tésztát készítettél, de már unod a hagyományos variációt, akkor érdemes elkészítened ezt a húsos rakott tésztát!

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darálthús
  • hagyma
  • bolognai alappor
  • penne/spagetti tészta
  • 50 dkg sajt
  • olaj
 
A hagymát megpirítjuk, majd a darálthúst hozzáadjuk. Ha elkészült a hús már bele is tehetjük a bolognai alapport és ezzel a mártás kész is! A tésztát forró, lobogó vízben kifőzzük. Ha ez is elkészült akkor a tésztát és a bolognai alapot összekeverjük, és egy kiolajozott jénaiba beletesszük. A tetejét megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, még jó ropogós nem lesz a teteje!
 
Jó étvágyat!