Rizskoch, avagy rizskó

Azt hiszem a rizskoch egy igazán egyszerű sütemény, amit akár diétás változatban is elkészíthetünk. Kevés hozzávalóból varázsolhatunk mennyei vacsorát. Próbáld ki, megéri! :)

Hozzávalók:

  • egy bögre rizs
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg kristálycukor/ kevesebb nyírfacukor
  • 1 dl víz
  • 3 dl tej
  • 2 tk vanília aroma
  • 4 db tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só
  • tetjére eperlekvárt tettem
A rizst vízben megfőzzük. Majd ha már elfőtte a levét és puha is, akkor hozzáöntjük a tejet, és elkeverjük. Tovább főzzük még 2-3 percig majd elzárjuk, ha a rizs kellőképpen megpuhult. Ezután mehet bele a cukor, esetleg vaniliás cukor, vanilia aroma és a vaj. Keverés után hozzá lehet adni a 4 db tojássárgáját. Ha ezt a masszát összekevertük, akkor a tojásfehérjét verjük fel egy külön tálban, majd adjuk hozzá a rizses masszához.
 
Sütőpapírral kibélelet tepsibe öntjük, majd 130 fokon, 20-25 percig sütjük!
Ha kihűlt lehet szeletelni! :)
Jó étvágyat!