Rizskoch, avagy rizskó
2014.11.18 19:16
Azt hiszem a rizskoch egy igazán egyszerű sütemény, amit akár diétás változatban is elkészíthetünk. Kevés hozzávalóból varázsolhatunk mennyei vacsorát. Próbáld ki, megéri! :)
Hozzávalók:
- egy bögre rizs
- 5 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor/ kevesebb nyírfacukor
- 1 dl víz
- 3 dl tej
- 2 tk vanília aroma
- 4 db tojás
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- tetjére eperlekvárt tettem
A rizst vízben megfőzzük. Majd ha már elfőtte a levét és puha is, akkor hozzáöntjük a tejet, és elkeverjük. Tovább főzzük még 2-3 percig majd elzárjuk, ha a rizs kellőképpen megpuhult. Ezután mehet bele a cukor, esetleg vaniliás cukor, vanilia aroma és a vaj. Keverés után hozzá lehet adni a 4 db tojássárgáját. Ha ezt a masszát összekevertük, akkor a tojásfehérjét verjük fel egy külön tálban, majd adjuk hozzá a rizses masszához.
Sütőpapírral kibélelet tepsibe öntjük, majd 130 fokon, 20-25 percig sütjük!
Ha kihűlt lehet szeletelni! :)
Jó étvágyat!