Sajtkrémes-csokis muffin
Hétvégére egy könnyed nyalánkság, méghozzá sajtkrémes-csokis muffin formájában! Kezdődhet a móka? :)
A masszához:
- 12 dkg étcsoki
- 12 dkg vaj
- 2 nagy tojás
- 12 dkg cukor/ xilit
- 15 dkg tönköly búzaliszt
- egy csipet só
A krémsajtos keverék:
- 5 dkg cukor/ xilit
- 25 dkg sajtkrém (én Hajdú krémsajtot használtam)
- 1 cs vaniliáscukor
- 1 tojás
A krémsajtos massza hozzávalóit robotgéppel kikavarjuk, egyszerre mehet bele minden. A csokis masszához mikróban felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Mikor kissé kihűl, hozzákavarjuk a többi hozzávalót, és addig keverjük még homogén nem lesz.
A kis formákat kétharmadig töltjük a csokis masszával, majd rá egy kis kanál sajtkrém és egy kis kanál csokis krém. A csokis masszát tejjel kicsit hígítva koncentrikus köröket rajzolunk a fehér massza tetejére, majd hústűvel a közepe felé mintát húzok.
Előmelegített 150 fokos sütőbe betesszük és 30-35 percig sütjük. Kihűlésig várjunk, majd utána szépen ki lehet venni a formából!
Jó étvágyat!
Forrás: https://www.gasztromanko.hu/philadelphia-sajtos-marvanyos-muffin/