Sajtkrémes-csokis muffin

Hétvégére egy könnyed nyalánkság, méghozzá sajtkrémes-csokis muffin formájában! Kezdődhet a móka? :)

A masszához:

  • 12 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • 2 nagy tojás
  • 12 dkg cukor/ xilit
  • 15 dkg tönköly búzaliszt
  • egy csipet só

A krémsajtos keverék:

  • 5 dkg cukor/ xilit
  • 25 dkg sajtkrém (én Hajdú krémsajtot használtam)
  • 1 cs vaniliáscukor
  • 1 tojás

A krémsajtos massza hozzávalóit robotgéppel kikavarjuk, egyszerre mehet bele minden. A csokis masszához mikróban felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Mikor kissé kihűl, hozzákavarjuk a többi hozzávalót, és addig keverjük még homogén nem lesz.

A kis formákat kétharmadig töltjük a csokis masszával, majd rá egy kis kanál sajtkrém és egy kis kanál csokis krém. A csokis masszát tejjel kicsit hígítva koncentrikus köröket rajzolunk a fehér massza tetejére, majd hústűvel a közepe felé mintát húzok. 

Előmelegített 150 fokos sütőbe betesszük és 30-35 percig sütjük. Kihűlésig várjunk, majd utána szépen ki lehet venni a formából! 

 

Jó étvágyat!

Forrás: https://www.gasztromanko.hu/philadelphia-sajtos-marvanyos-muffin/