Sportszelet másképp

Ez a sportszelet, nem a kekszes változat, amit oly sokan ismerünk. Ehhez külön lapokat kell sütni, és csoki krémmel tölteni. Kicsit macerásabb a darált kekszes változathoz képest, de az íze sokkal finomabb és intenzívebb!

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg rama sütőmargarin
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál kakaó
  • 30 dkg porcukor
  • pici só
  • 2 tojás
  • tej az összegyúráshoz(csak keveset,nem sok kell)

A krémhez

  • 1 l tej
  • 3 csomag csokoládé puding (főzős)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg rama sütőmargarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 rumaroma

A mázhoz:

8 dkg porcukor , 6 dkg sütőmargarin , 1 evőkanál tej , 2 púpos evőkanál csokipuding , 1 evőkanál kakaópor

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, gombócok formájában. 4 lapot a tepsin kinyújtva (egyesével) kisütünk, 180 fokon. 

A krémhez a pudingokat megfőzzük, 2 csomag vaníliás cukorral. Amikor kihűlt, a porcukorral kikevert margarinnal összedolgozzuk. Bár én csak simán beletettem a felkockázott margarint. 

Az elkészült 4 piskótalap közül az elsőre krémet kenünk, majd így folytatjuk tovább (piskóta, majd krém).

A tetejére a máz hozzávalóit gőz fölött összesűrítettem,hamar megvan,finom. Így a legtetejére már nem a csoki krémet teszük, hanem a csokis mázt.Másnap lehet szeletelni. Nagyon finom!!!!