Sportszelet másképp
Ez a sportszelet, nem a kekszes változat, amit oly sokan ismerünk. Ehhez külön lapokat kell sütni, és csoki krémmel tölteni. Kicsit macerásabb a darált kekszes változathoz képest, de az íze sokkal finomabb és intenzívebb!
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 15 dkg rama sütőmargarin
- fél csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál kakaó
- 30 dkg porcukor
- pici só
- 2 tojás
- tej az összegyúráshoz(csak keveset,nem sok kell)
A krémhez
- 1 l tej
- 3 csomag csokoládé puding (főzős)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg rama sütőmargarin
- 30 dkg porcukor
- 1 rumaroma
A mázhoz:
8 dkg porcukor , 6 dkg sütőmargarin , 1 evőkanál tej , 2 púpos evőkanál csokipuding , 1 evőkanál kakaópor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, gombócok formájában. 4 lapot a tepsin kinyújtva (egyesével) kisütünk, 180 fokon.
A krémhez a pudingokat megfőzzük, 2 csomag vaníliás cukorral. Amikor kihűlt, a porcukorral kikevert margarinnal összedolgozzuk. Bár én csak simán beletettem a felkockázott margarint.
Az elkészült 4 piskótalap közül az elsőre krémet kenünk, majd így folytatjuk tovább (piskóta, majd krém).
A tetejére a máz hozzávalóit gőz fölött összesűrítettem,hamar megvan,finom. Így a legtetejére már nem a csoki krémet teszük, hanem a csokis mázt.Másnap lehet szeletelni. Nagyon finom!!!!