Tejfölös gombapörkölt

Mivel annyira nem vagyok nagy húsrajongó, ezért a gombapörköltet kifejezetten szeretem, mostani kedvenc tésztámmal, a kagylótésztával! Persze Norbis tésztával is szoktam enni, de valljuk be az "egészségtelenebb" mindig finomabb. :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba (ízlés szerint)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 175 g tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk bazsalikom
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 500 g tészta
  • kókuszzsír
Hagymát felaprítjuk és megdínszteljük. Majd ha kész rakunk rá pirospaprikát és borsot, gyorsan összekeverjük. Majd jöhet rá a szeletekre vágott gomba (én frissen szoktam venni, nem szeretem a konzervet). Ha elkevertük a hagymás-paprikás alappal, akkor öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Ezután jöhet a bazsalikom és a vegeta. Hagyjuk főni kb. 15-20 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk. Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben 2 ek. lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk. Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, és addig főzzük, míg össze nem rottyan. Néha keverjünk rajta.
A tésztát forrásba lévő vízbe tesszük és kifőzzük. Ha kész már lehet is fogyasztani. :)