Töltött csirkecomb gazdagon
Ez a recept kissé időigényesebb, de mindenképpen megéri elkészíteni, mert egyszerűen fantasztikus ízű. A csirkét töltelékkel kell megtölteni, ami nagyon finom, gazdag ízt ad a húsnak. Köretként lehet mellé sütőben sült krumplit, krumplipürét vagy akár befőttet vagy savanyúságot kínálni.
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os csirke
- 3 db szikkadt zsemle
- 30 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg felkockázott bacon
- petrezselyemzöld
- 1 db tojás
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 3dl fehérbor (ha nincs jó a víz is)
A csirkéket tisztísd meg, kicsít nyúlj be a bőre alá, hogy fellazítsd a bőrt és jobban beleférjen a töltelék. Sózd és borsozd meg kívül-belül, majd tedd félre egy kis időre.
Töltelék: először párold üvegesre a hagymát egy kis olajon, majd add hozzá a felkockázott bacont és a gombát. Kicsit pirítsd meg őket. Ha ez kész, akkor áztasd be a vízbe a zsömléket, majd ha jól megszívták magukat, akkor préseld ki belőle a vizet. Ezután lehet hozzáadni a hagymát, a fűszereket és az egész tojást. Keverd össze őket alaposan.
Ezután az elkészült tölteléket kanalazzuk bele a csirke belsejébe. Végül kenjük be a csirke bőrét vékonyan margarinnal, ettől szép piros, és ropogós lesz.
Helyezzük be a sütőbe, öntsük rá a fehérbort, majd pároljuk fólia alatt egy órát. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
Köretnek én sütőben sült krumplit készítettem, amit a csirkével együtt tettem be a sütőbe és vele együtt sütöttem. Így átvette a csirke finom fűszerzését és nagyon finom puha, de ropogós krumpli lett belőle.
Jó étvágyat!
Bukovenszki Orsolya