Tradicionális krumplifőzelék

Nekem az egyik kedvenc főzelékem a krumplifőzi :)! Bármikor találsz otthon krumplit, de ha nem is pár száz forintból elkészíthető! Én imádom és minden, ami kell hozzá az alap alapanyag otthon!

Hozzávalók:

1 kg krumpli

fél hagyma (elhagyható)

pirospaprika (elhagyható)

bors

babérlevél

majoránna

ecet

liszt

2 dl tejföl

 

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockárva vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát (0,5-1 mokkáskanál). Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 1 kanál lisztet csomómentesen.

 

Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.

 

A főzelékhez csinálhatunk tükörtojást, fasírtot vagy akár virslit is, de magában is nagyon finom!

 

Forrás: https://www.nosalty.hu