Hagyományok útján. Ismerje meg a farsangi ételeket!

Gombás korhelyleves


Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt hús
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg gomba
  • egy fej vöröshagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál olaj
  • őrölt bors, pirospaprika, só



A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával szórjuk meg, majd pedig hozzáadjuk a savanyú káposztát. Erre aztán annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük. Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és felforraljuk. Világos rántást készítünk, ezzel a levest besűrítjük. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, valamint a tejfölt, és még 2-3 percig forraljuk.