Hagyományok útján. Ismerje meg a farsangi ételeket!
2013.02.09 13:37
Gombás korhelyleves
Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt hús
- 10 dkg füstölt kolbász
- 40 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg gomba
- egy fej vöröshagyma
- egy csokor petrezselyem
- 4 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 2-3 evőkanál olaj
- őrölt bors, pirospaprika, só
A hagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, és pirospaprikával szórjuk meg, majd pedig hozzáadjuk a savanyú káposztát. Erre aztán annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és fedővel letakarva főzzük. Közben a vékonyra szeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és felforraljuk. Világos rántást készítünk, ezzel a levest besűrítjük. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, valamint a tejfölt, és még 2-3 percig forraljuk.