A fogfehérítés jövője elkezdődött!

Pár héttel ezelőtt a Serena Szépségszalonban megnyílt a legújabb Smiling Planet fogfehérítő részleg, ahol gyorsan, egyszerűen és fájdalommentesen szabadulhatsz meg az elszíneződött, sárga fogaktól. De kezdjük rögtön az elején.

A kozmetikai fogfehérítés most már Magyarországon is biztos léptekkel törtet előre, hiszen ez az általános, fogorvosi fehérítéssel szemben nem csak pénztárcánkat kíméli, de fogainkat is. Teljes mértékben biztonságos, egyszerű a használata és semmilyen fájdalommal nem jár. Nem károsítja a fogínyt és a fogzománcot sem! Nem tartalmaz sem hidrogén, sem karbamid peroxidot, és az eddigi tapasztalatok alapján 8-10 árnyalat fehéredésre lehet számítani átlagosan a 45 perc alatt! ...és igen, most már nem csak a fogorvosi rendelőkben, hanem kozmetikákban is elérehető ez a fantasztikus eljárás. 

A kezelésről

Egy szerdai napon, szeles időben érkeztem a Serena Szalonba, ahol kedvesen és mosolyogva fogadott Nagy-Czinege Barbara (kozmetikus). A kezelés előtt minden részletes információt megtudhatsz Barbitól, de természetesen fehérítés után is kérdezhetsz. Az eljárás 5 egyszerű lépésben zajlik. Először közösen kiválasztjátok a kiinduló fogszíned a színskála segítségével. Nekem 20-ról indult és 12-es színűvé vált, amit képen is láthattok.

Ezt követően egy szivacsszerű fogkefe segítségével be kell dörzsölni a fogaid az aktivizáló habbal. Ezalatt az idő alatt Barbi már szorgosan előkészítette nekem a sínt, amit csillogó :), fogfehérítő zselével töltött meg. Kellő mennyiségű papírzsebkendővel felszerelkezve felhelyeztem magamnak a szerkezetet, majd beindult a lámpa és megkezdődött a fogfehérítés. Az első kör nálam 20 perc volt, ami idő alatt kényelmesen feküdtem egy kozmetikai székben, majd az idő lejártával megkezdődött az öblítés folyamata. Semmi ördöngösség, addig kell vízzel tisztítani a fogaid, míg zselémentes nem lesz. Ha nem csak 20 percre mennél, hanem többre, akkor a következő etap ugyanígy zajlik majd: szivacsos fogkefe, sín, lámpa majd öblítés. A legvégén összehasonlítjátok a régi fogszíned az újjal.

A fehérítés alatt maximum egyetlen "problémával" kell küzdened, méghozzá a túlcsorduló nyállal, de ez papírzsebkendővel, illetve kendővel orvosolható. Természetesen nyelni lehet, szóval ne tartsd vissza, ha úgy adódik. Fogat nem kell mosni előtte, hiszen a szivaccsal mindenképpen le kell tisztítanod, de ha úgy érzed jobban magad, természetesen nem tiltott. Úgy gondolom a fogfehérítés hatékony, minden esetben pozitív, de természetesen saját adottságtól, életmódtól is függ. Minimum 6 árnyalat fehéredésre azért van esély.

Dr. Marton Erzsébet fogszakorvos az alábbiakat mondta erről a fehérítési módszerről: „Az eljárás teljesen fájdalommentes, és, mivel természetes anyagok segítségével, oxidáció révén fehéríti fogainkat, azokra semmilyen káros hatással sincs, sőt képes akár fogaink eredeti, természet adta színén is javítani.”

Mitől fehérednek a fogak?

A fő alkotó elem a sodium percarbonát, amelyből a hideg LED fény hatására oxigén szabadul fel. Az oxigén a fogzománc mikrobarázdáiba behatolva fejti ki fogfehérítő hatását. A közhiedelemmel ellentétben nem a fogzománcfelszín maratásáról van szó, hanem egy oxidációs folyamatról. A biofogfehérítés a sodium bicarbonát, népies nevén szódabikarbóna jótékony hatásait kihasználva ér el azonos eredményeket, szintén kímélő anyagokat használva.

Szabályok:

A kezelés után 2-3 órán keresztül nem szabad enni, illetve 48 óráig tartózkodni kell a színes ételek fogyasztásától! Tehát: rizs, tej, tészta, csirke, túró, víz, és a kefir biztosan jó barátod lesz.

Kedvezményes árak a Serena szalonban (2015. június 19-ig érvényesek):

  • 20 perc 4400 Ft
  • 30 perc 8000 Ft
  • 45 perc 12500 Ft
  • 60 perc 15200 Ft
  • 75 perc 17900 Ft

Bejelentkezés: Nagy-Czinege Barbara kozmetikus, +36 30 203 99 55

Cím: Serena Szépségszalon (Keletinél) Baross tér 15.

Forrás: https://smilingplanet.eu/