A természet ajándéka: sószappan

A minap a One Euro marketben jártam, és egy különleges kinézetű szappanra lettem figyelmes. Mivel gyakran vásárolunk viszonylag természetesnek mondható szappanokat, ezért ez a fekete is felkeltette az érdeklődésemet, így megfogtam és szemügyre vettem a dolgokat rajta. Mint kiderült sószappan, a maga egyszerűségével és jókora nagy súlyával. Gondoltam rosszat nem tehet velünk, hiszen a tengerben való fürdés is szépen hidratálja és tisztítja a bőrömet, így kb. 300-400 Ft-ért megvettem. És ami utána jött az maga a csoda.

Használta rendkívül egyszerű, mivel a nedves bőrt kell vele bekenni illetve bedörzsölni, és hagyni megszáradni (nem kell lemosni, de a megszáradt sót letörölhetjük!). Tökéletesen beállítja magától a bőr pH értékét. Ennyi és semmi több, viszont az utána lévő babapopsi hatású, puha arcbőr (nálam ez a testrész volt) garantált. Ennek következtében párom is kipróbálta, és az ekcémás keze szinte rohamosan gyógyulni kezdett. Kevésbé volt száraz, érdes, sokkal inkább kellemes tapintású lett. Minden nap használható, és nagyon hosszú ideig, akár 10 hónapig is elegendő!

Zsíros bőrre is kiváló, hiszen a só nem kiszárítja a bőrt, hanem bezárja a nedvességet a sejtekbe, így a zsíros bőrnél beáll az egészséges faggyútermelés. Pattanásos bőrnél is hatékony, de ott minimum 2-3 hetet várni kell, hogy elmúljanak a hegek, és a mitesszerek visszahúzódjanak stb. Ekcéma, rovarcsípés, herpesz, gomba és allergia esetén is tökéletes, ahogy fentebbi példa is mutatja. Érzékeny bőrűek borotválkozás után is használhatják, mivel megnyugtatja a piros bőrt és a szőrtüszőgyulladásokat is elmulasztja. Dezodorként is alkalmazható, mint egy izzadásgátló, hiszen a só megöli a baktériumokat, és megakadályozza azok elszaporodását. Természetesen általános ápolószerként is alkalmazhatod.

További információk:

Bőrünk nemcsak érzékszerv, hanem felépítéséből adódóan védő szerepet is betölt. A kristálysó kiegyenlítő hatású, beállítja sav-lúg háztartást, ezért a kristálysóval történő bőrápolásnál megindul az un. homeosztázis. Egy idő után a bőr már képes védő réteget képezni és a bőr PH értékét az egyénnek megfelelően beállítani. Erre születésünktől képes a bőrünk csak a krémek használatával ezt a tulajdonságát állandóan elnyomjuk.

A bőrünkre a kristálysót legegyszerűbben egy sószappanal vihetjük fel. A sószappan egy kristálysó darab, ami szappan formára van csiszolva, innen is kapta a nevét. 100 %-os kristálysó, kémiai adalékanyagot nem tartalmaz. A tiszta, nedves bőrt vagy közvetlenül a nedves sószappannal kenjük be. Hagyjuk megszáradni es ne mossuk le!

Forrás: https://www.kristalbrizo.ro