A természetes kozmetikumok ereje avagy a Mannaszappan!

A Mannaszappan számunkra egy igazi jótevő, hiszen az éveken át tartó allergiás bőrproblémát nagymértékben enyhítette. 100%-osan állíthatom, hogy a Mannaszappan egy igazán jó minőségű natúr tisztálkodószer, testáplószer.
A természetes szappanok megálmodója Varga- Darabos Andrea, aki fia hatására, az allergiás panaszok kezelése érdekében kezdett bele a szappanok készítésébe és a későbbiekben, a pozitív hatások eredményeképp úgy döntött, hogy létrehoz egy manufaktúrát, azért, hogy másokon is segíteni tudjon. Mára már „nem csak” szappanokat, de egzotikus vajakat (testápolókat), ajakbalzsamokat, illóolajokat de még habkrémeket is készítenek a „tündérgyárban”.  A legjobb, hogy nem csak nőknek, hanem férfiaknak is ugyanúgy csinálnak vegyszermentes termékeket.
A www.mannaszappan.hu oldalán rengetek akcióval, csomag kedvezményekkel találkozhatunk, ráadásul karácsonyra való tekintettel most egy igazán exklúzív, díszdobozos csomaggal készültek nekünk a Mannák. Csak halkan megjegyzem, hogy remek meglepetés lehet bármely ünnepre, hiszen amelett, hogy rendkívül hatékony ápolást nyújt bőrünknek (bármely termékről legyen szó), gyönyörű, kézzel készített csomagolásban küldik el az adott terméket a vásárlónak. Egy szóval: igazi kincs a Manna!

A következő interjúban rengeteg információt tudhattok meg az általuk gyártott natúr kozmetikumokról, a manufaktúráról és a Mannaszappan jövőbeli terveiről. Ezúton is köszönöm a segítséget, amit a Mannák adtak nekem.

– Honnan jött az ötlet, hogy a mára már kuriózumnak számító Mannaszappanokat elkezdjék gyártani?
Varga-Darabos Andrea története akkor kezdődött, amikor a nagyobbik fia, Emil a születése után nem sokkal allergiás lett az öblítőre. Ennek hatására Andrea egyrészt villámgyorsan ki- és lecserélt minden mérgező tisztálkodó-, tisztító-, valamint mosószert az otthonában, másrészt alaposan beleásta magát a témába. Rájött, hogy vásárlóként mennyire kiszolgáltatott a mai fogyasztói társadalomban, hiszen csillogó csomagolásba bújtatva a nagy cégek bármit képesek eladni az embereknek – sajnos sok esetben egészségre káros termékeket is.
Mivel nem sikerült olyan natúr, jó minőségű tisztálkodószereket találnia az üzletek polcain, amilyet szeretett volna, elkezdett szappant készíteni saját maguknak. Miközben tökélyre fejlesztette a szappankészítés tudományát, megálmodta, majd 2010-ben létre is hozta a Mannaszappan családi manufaktúrát, hogy másokon is tudjon segíteni.
Küldetése sikeres volt, mára több, mint 30.000 család száműzte a fürdőszobájából az ipari kozmetikumokat és váltott természetes Mannaszappanokra.

Andrea vallja, hogy azok vagyunk, amit megeszünk, sőt, ez a bőrünkre is igaz: azok (is) vagyunk, amit a bőrünkre kenünk. Óriási dolog, amit Andrea 2010 óta véghezvitt: nemcsak egészséges és teljesen vegyszermentes, 100%-ban növényi alapanyagú kozmetikumokat gyárt és forgalmaz, hanem értékes tudással is megajándékozza az embereket, segít felnyitni a szemüket abban a tekintetben, hogy legyenek tudatosak, ne hagyják megvezetni magukat a nagyipari cégek reklámígéretei által. Sőt, a háztartásban is igaz a mondás, miszerint a kevesebb több: veszélyes és méregdrága takarítószerek helyett sokszor elég, ha van otthon egy kis szódabikarbóna és egy friss citrom, mert a kettő együtt ragyogó és tiszta otthont biztosít.

https://mannaszappan.hu/szappan-tunder
https://mannaszappan.hu/blog/uj-riportvideo

 

– Hány fajta terméket állítanak elő valamint melyek a legnépszerűbbek?
Közel 150 termékünk van a palettán, A legnépszerűbbek: Coco csokis szappan, a shea vajak, kávés bőrradírozó szappan.

 

– Milyen természetes anyagokból készülnek a termékek, szappanok?
Különféle alapanyagokat használunk attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni az adott szappannal. Minden esetben a legtisztább anyagokhoz nyúlunk, és a hosszas kísérletezés árán jutunk el a tökéletes minőségig, amit képviselünk.

 

– Mivel illatosítják a szappanokat?
Illóolajokat használunk. Nem elsődleges szempont az illat ezeknél a natúr termékeknél, az olajakat is inkább hatásuk miatt adjuk a keverékekhez.

– Kiknek ajánlják a Manna termékeket?
Mindenkinek. Alapvetően célunk, hogy alternatívát kínáljunk az embereknek, a választási lehetőségét arra, hogy az egészségesebb, kevesebb vegyszerrel terhelt hétköznapokat választhassák. Amikor a termékeinket fejlesztjük, új irányokon gondolkodunk, akkor a sokakat érintő problémákra fókuszálunk, így például az ekcémásoknak, problémás bőrűeknek szeretnénk segíteni stb.

 

– Miben rejlik a Mannaszappan sikere?
Úgy vettük észre, hogy a Manna sokak számára ún. szeretet márka, a vásárlóink előbb-utóbb igazi Manna rajongókká válnak, és megtalálják a kedvencüket, előszeretettel ajándékoznak termékeinkből a szeretteiknek is. A termékeinket szeretettel, odafigyeléssel, mai napig kézzel készítjük és csomagoljuk. Nem csupán egy minőséget képviselünk, hanem egy gondolkodásmódot, szemléletet, amivel a hétköznapjainkat is éljük. Vásárlóinkra személyesen odafigyelünk, bármikor fordulhatnak hozzánk tanácsért, ezt pedig érzik és értékelik. Minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy átálljanak a természetes kozmetikumokra, fogjuk a kezüket a választás  során. Összegezve tehát a minőség és a vásárlóink iránti elkötelezettség, a családias, manufaktúra jelleg az, ami miatt sikereseknek gondoljuk magunkat.

 

– Mi a jövőbeli célja a Mannaszappannak?
Célunk, hogy minél több ember felismerje, van választása a kozmetikumok terén. Szeretnénk az örömteli szépségápolást, a természetközeli gondolkodást becsempészni a hétköznapokba.

További információ: www.mannaszappan.hu

Forrás és fotók: www.mannaszappan.hu

 

Bukovenszki Orsolya