Almás-karamellás torta

Ha egy gyors tortát szeretnél sütni, akkor ez az almás-karamellás ideális lesz számodra! :)

Piskóta hozzávalók:

  • 1 tojásos (ez kb. 14-15 cm átmérőjű formába)
  • 50 g cukor+ 20 g a habba
  • 90 g liszt
  • 37 ml tej
  • 37 ml olaj
  • 1 tojás
  • 1/4 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 3-4 db alma
  • 10 cukor
  • fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag Dr. Otker krémes por alap (ennek egy kis tortalap esetében elég a fele is

Először összekeverjük a tojást, a cukrot és a tejet, majd felverjük a fehérjét a cukorral. Ezután a lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos masszához. Elkeverjük és jöhet a felvert fehérje is. Majd beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt formába, de csak alul béleljük ki, és mehet a sütőbe, kb 40-50 percre. Tűpróbával ellenőrizzük a piskótát.

A töltelékhez az almát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. Addig a cukrot elkezdjük melegíteni egy fazékban. Ha már karamellizálódott, jöhet hozzá a vaj, majd pár perc múlva bele az alma. Elforgatjuk és ekkor már el is zárhatjuk a tűzhelyt. Vigyázzunk, nehogy a karamell odaégjen az elején.

A Dr. Oetker port elkészítjük a csomagon leírtak szerint. Majd jöhet a torta töltése.

A tortalapot 2 részre vágjuk. Az alját meglocsoljuk a karamellás szósszal, és ráhelyezzük szépen az almákat és jöhet a vanília krém rá. Rátesszük a tetejét, szintén meglocsoljuk a karamellával és szépen elrendezzük rajta az almákat. A maradék krémmel befedjük az oldalát, hogy szép formát kapjunk. Hűtőben hagyjuk és 1-2 órán át pihentetjük.