Fiú vagy lány? Mindegy csak egészséges legyen!

Ahány ember annyi féle szokás. Valljuk be, hogy biztosan sok barátunktól hallottuk már, hogy azon „dolgoznak” hogyan lehetne fiú vagy lány gyermeket nemzeni. Persze mindenki ismeri azt a mondást, hogy „mindegy csak egészséges legyen”, de azért legbelül mégis csak örülnénk egy fiúnak vagy egy kislánynak. Hiszen minden nő arról álmodik, hogy egyszer majd az ő királylánya haját fonogassa, vagy minden apa reménykedik abban, hogy fia lesz és vele majd büszkén járhat le a focipályára és dicsekedhet azzal, hogy „igen, ez az én fiam”.

 

Ha a baba lent helyezkedik el, vagy a mama hasa csúcsos, fiú lesz, ha szélesebb, és fönt van, akkor lány. Évszázadok óta ismerjük ezt a népi hiedelmet, de ez még nem garantálja száz százalékosan a baba nemét. Sokan nem bízzák a véletlenre a dolgokat és kipróbálnak minden tudományos technikát, már amennyire az orvostudomány ezt engedi. De léteznek különböző alternatív módszerek, népi trükkök, amik segíthetnek a nem eldöntésében.

Az egyik ilyen módszer a Jónás-naptár, amely egy szlovák orvosról, Jónás Jenőről kapta a nevét. Azt feltételezte, hogy a nők termékenyégét a Hold egyes fázisaival lehet összekötni, ugyanis a nők akkor a legtermékenyebbek, amikor a Hold pont úgy áll, mint születésünk perceiben. Ilyenkor történik a peteérés és ekkor lesz a nő a legtermékenyebb. Ezek szerint egy év alatt egy nőnek 12-13 olyan termékeny napja van, amikor nagy eséllyel eshet teherbe. Ez módszer nagyban segít olyan pároknak, akik előre szeretnék tervezni gyermekük születését és pontos számításokkal még azt is megtudhatják, hogy melyik hónapban születhet fiú vagy lány porontyuk.

Létezik egy másik módszer a kínai fogantatási naptár, amely több mint 700 éves múltra tekint vissza és amelynek segítségével kiszámolhatja, hogy milyen hónapokban érdemes próbálkozni egy lány vagy egy fiú gyermek érdekében. A naptár segítségével meghatározható az anya életkora és a gyermek fogantatási hónapja alapján a születendő gyermek neme.

Katalin egy kétgyerekes anyuka. Az első terhességnél lánya született és természetesen nagy volt az öröm. Majd rá két évre úgy döntöttek, hogy szeretnének egy fiú tesót Lilinek, így számos módszerrel próbálkoztak. Végül a kínai fogantatási naptár próbálták ki. Mindent úgy csináltak, ahogy a nagykönyvbe meg van írva és nagy örömükre, a számításaik is bejöttek. Pár hónap múlva a 4D-s ultrahangon már biztosan látták, hogy fiúk lesz! Katalin büszkén mesélte ezt a módszert barátnőinek és azóta többüknek is sikeres volt ez az eljárás.

 

Az időzítés fontos, de van néhány egyszerűbb módszer is, amik alapján befolyásolhatjuk születendő gyerekünk nemét. Az egyik ilyen, a táplálkozás. Ugyanis nem mindegy, hogy mit eszünk. Egyes kutatások azt állítják, hogy az étkezés nagy szerepet játszik a baba nemének eldöntésben. A következőt ajánlott fogyasztani egy kislány születéséhez: tejtermékek (kivéve a sajt), teljes kiőrlésű gabonafélék, húsfélék (főként szárnyasok), zöldségek (saláta, zöldbab, spenót), gyümölcsök (ananász, alma, mandarin, dinnye, körte, eper).  Fiú gyerek születéséhez pont az ellenkező ételeket szükséges enni, mint például: sós ételek, bármilyen húsféle (hirtelen sültek, vörös husok), zöldség (paradicsom, saláta), kenyér vagy tészta.

 

Az orvosi tudományban is léteznek olyan módszerek, amik segítenek a nemek eldöntésében, de nem minden esetben. Dr. Petróczi István szülész-nőgyógyász elárulta, hogy léteznek olyan módszerek amivel, befolyásolhatjuk a születendő gyermek nemét. Ezt a spermiumok centrifugálásos elkülönítésével valósítják meg, amikor az X és Y kromoszómát hordozó ondósejteket szétválogatják. Ez után a terhesség mesterséges úton vagy megtermékenyítéssel valósul létre. Hozzátette, hogy ez Magyarországon csak lombikeljárás kapcsán, nemhez kötötten öröklődő betegségek esetén megengedett. A siker valószínűsége, hogy fiú vagy lány utód születik 50 százalékos.

 

Érdekességek:

  • Fiú gyerekhez ajánlott a pár férfi tagjának az aktus előtt egy csésze kávét meginni vagy egy jó forró fürdőt venni.
  • Kutatók megfigyelték, hogy a házasságban élő pároknak gyakrabban születik fiú gyeremekük.
  • Más orvosok szerint a közösülés utáni dohányzás csökkenti a fiú utód lehetőségét.

Fotókhttps://kalmanvivien.hu/

 

B.O.