Francia házi kenyér
				2014.07.05 20:53
				
			
		A házi kenyérnél nincs is jobb, főleg mikor Te saját magad készíted. Na most én is kipróbáltam magam, és gyúrtam egy jóféle francia kenyeret. A Palócprovence oldalán nagyon jó receptet találtam, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
 - 1/2 zacskó szárított francia élesztő (ez nálam sima élesztő volt)
 - 3 dl tej
 - 2 evőkanál cukor
 - 1 kiskanál só
 - 2 evőkanál olvasztott vaj
 
A hozzávalókból szokásos módon kelt tésztát készítettem majd fél órán át hagytam kelni. Ha megkelt újra át kell gyúrni, majd 2 kis gombócot vagy bagett formát kell belőle készíteni. Tetejét vagdosd be, és a sütőt 190 fokra melegítsd elő. 15-20 perc alatt kész vannak. Mennyei, ropogós, puha kenyérkék leszenk belőle :)!

