Házi bodzaszörp

Ha azt hinnéd, hogy a bodzaszörpöt nehéz elkészíteni, akkor tévedsz. Ugyanis ennél egyszerűbb nincs is a világon. Mindössze pár hozzávalóra van szükség, amit lentebb látni is fogsz, és parányi türelemre. Pár nap múlva már ihatod is a mennyei, házi szörpöt, amelybe garantáltan nem kerül adalék- és színezékanyag, sőt igazi bodza íze lesz!

Hozzávalók:

  • 20-25 db nagyfejű bodzavirág
  • 4 liter víz
  • 2 kg cukor
  • 2 db citrom
  • 1 zacskó Haas szörp tartósító "por" (20 g)

Először forrald fel a vizet, majd öntsd hozzá a cukrot és készíts belőle szirupot. Ha ez kész, akkor előtte keverd el a Haas port külön egy kis bögrében, hogy ne legyen darabos, majd azt is hozzá lehet adni, és lassú tűzön főzd addig, amíg teljesen fel nem oldódik az egész. Ha kész, zárd el. Készíts elő egy tiszta, 5 literes üveget, ha nincs akkor a fazékban is hagyhatod (nálam így történt).

Ezután mehet bele a megmosott virág (szárát vágd le) és a megmosott citrom felkarikázva. Takard le és 2-3 napig érleled. Minden nap kavarj rajta egyet-kettőt. Ha letelt a 2 nap, akkor szűrőn keresztül öntsd bele kupakig a megtisztított üvegekbe, és zárd le jól! 

Ha tetszett nyomj egy LIKE-ot! :)