Igazi olasz lasagne

Ez a recept úgy ahogy van tökéletes. Ajánlom mindenki figyelmébe, mert isteni finom lasagne-t készítettem belőle. :)

Hozzávalók

  • 1 csomag lasagne tésztalap

A raguhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 hagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1-2 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 paradicsompüré (kicsi)
  • ketchup
  • olaj
  • bors
  • oregánó
  • rozmaring
  • ízlés szerint fokhagyma

Besamelhez

  • 5 dkg vaj
  • 7,5 dl tej
  • szerecsendió
  • reszelt sajt
  • 5 dkg liszt

Megtisztítom, és felkarikázom a raguhoz a zöldségeket, majd kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsomkonzervet, és kis vizet is öntve alá puhára párolom. Ha már eléggé megpuhult, összeturmixolom, és félreteszem egy kicsit.

Megpárolom a darált húst az apróra vágott, dinsztelt hagymán, és ha már puha, hozzáadom a zöldségeket, a ketchupot, a paradicsompürét, és fűszerezem. Ezt összeforralom, és kész a ragu. 

A besamelhez felolvasztom a vajat és apránként hozzáadagolom a tejet és a lisztet. Közben folyamatosan kevergetem, figyelve, hogy ne legyen csomós. Kis lángon addig főzöm, amíg sűrű szósz nem lesz belőle, majd fűszerezzük, szerecsendióval.

Egy tepsiben (én jénaiban) felrakom az első tészta réteget (a tésztát nem kell előfőzni!). Elsőnek ráteszem a besamelt, tésztalap, majd a ragut és a sajt. Ezt megismétlen még kétszer, háromszor, ahogy kijön. A legfelső rétegre már csak besamelt teszek, megszórom egy pici vajjal, és ráreszelem a maradék sajtot.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig sütöm, amíg a sajt ropogós lesz.

Forrás: https://www.recepttar.hu/