Ombre hajfestés

Már az egész világot körbe járta az ombre hajfestés! De, hogy mi is ez valójában? A sztárok körében hamar elterjedt ez az átmenetes hajfestési módszer és már itthon is rengeteg szalonban elérhető ez az szolgáltatás. Egy különleges eljárás, amely egyediséget és egy új külsőt varázsol viselőjének. Nem utolsó sorban, pedig nem kell olyan gyakran megismételni, mint egy hagyományos festést, mert elég akár 3 hónap múlva is újítani a frizurán. Most a White Hair szalon fodrásza, Peti segített nekünk, hogy egy mélyebb betekintést nyerjünk az ombre rejtelmeibe! Olvashattok a módszerről, az eljárásról és az árakról is.

 

Valójában mi is az az ombre hajfestés?
Az ombre festés tulajdonképpen egy melír technika, amely során különböző mértékű színátmenetet festünk a hajzuhatag valamelyik részénél.


Hol terjedt el ez a módszer és mitől lett ilyen népszerű?
Az „ombre” francia eredetű szó, jelentése: árnyék. Franciaországból ered, és gyorsan terjedt el a francia kifutók világából egészen Amerikáig, majd az egész világban. Népszerűsége feltehetően abból származik, hogy megtévesztésig hasonló lehet ahhoz, mint amikor hosszas tengerparti napozás után a nap kiszívja a haj végeinek színét, ezáltal egy színátmenet képződik, amely esztétikus változatosságot kölcsönöz a hajszínnek.
Az ombre nem csak a hajfestésben hódít: a körömfestés és ruha világában is népszerű.


Bármilyen színű hajon véghez lehet vinni a műveletet vagy vannak kivételek?
Számtalan variációja létezik a színek tekintetében az ombre festésnek, szinte bármilyen színkombináció elképzelhető az egészen finom, természetes átmenetektől a különleges, extrém színkombinációkig.

Rövidebb hajat is érdemes így festeni vagy célszerű inkább hosszabbakon?
Rövidebb hajjal rendelkező csajok részére a finomabb, természetesebb jellegű ombre festés mutatós lehet, tehát az extrém mértékű színmélység különbséggel nem javasolt az ombre festés rövid haj esetén.


Mennyivel drágább ez, mint egy normál festés?
Nagyon aprólékos, figyelmes, precíz munkavégzést igényel az ombre festés, ezért nem ritkán 3-3,5 órát vesz igénybe a művelet, ezért átlagosan kb. 15%-kal kell többet fizetni érte a White Hair-ben, amelyben már benne van az anyagköltség, munkadíj, mosás, szárítás díja, valamint igény esetén a vágás és formázás díja is.

 

Légy Te is bátor és jelentkezz már most White Hairnél, hiszen a szalon munkatársai készségesen állnak rendelkezésedre és garantáltan boldogan fogsz távozni tőlük!!

Képek forrása:White Hair

B.O.