Szempillanövesztő csodaszer

Sokan talán nem is tudják, de a ricinusolaj rengeteg mindenben segítséget nyújt, és látványos eredményeket érhetsz el vele, legyen szó hajnövesztésről, szempillanövesztésről vagy akár testápolásról. Régen nagyanyáink természetes gyógyszere volt, most azonban mégis egy kicsit feledésbe merült. Pedig a csodaszer rengeteg jótékony hatással bír, nem drága, pár száz forintért (550 Ft/dl) beszerezhető patikákban, drogériákban, kisebb vagy nagyobb mennyiségben is akár. Ha patikában vásárolod, mindenképpen jelezd az eladónak, hogy hajnövesztésre szeretnéd használni, ugyanis a ricinusolaj hashajtóként is funkcionál. Most összegyűjtöttem nektek milyen jótékony hatással bír a ricinusolaj, azt hiszem lesz miből választani J!

 

Alkalmazási területek/felületek:

-          szempillanövesztő, szemöldöknövesztő

Használat: 4-5 naponta egy kis kefével/ fültisztítópálcikával fésüljük át vele a pillákat. Elég akár 1 vagy 2 csepp is a pálcikára, mert az olaj nagyon sűrű. De akár egy régi szempillaspirált is megtisztíthatsz és a beolajozott kefével még egyszerűbben felkenheted az olajat. Pár hét elteltével már látványosan 

dús pilláid lehetnek!

-          hajnövesztő

Használat: Felpakolás előtt mindenképpen melegítsük fel a ricinusolajat mézzel vagy kókuszolajjal és úgy használjuk.  2-3 hetente kenjünk ricinusolajat a száraz hajvégekre, majd masszírozzuk át a 

végeket. Fél óra elteltével alaposan mossuk le. Fontos, hogy ne használjuk szilikon tartalmú hajmosókat, mert így nem fog hatni az olaj. Ha zsíros a hajad, akkor keverj a ricinusolajhoz teafaolajat és úgy használd.

 

-          hashajtó hatása is van: görcsös székrekedés, vakbélgyulladás estén nem ajánlott

-          zsírossága miatt a repedezett sarkakra is alkalmazható

-          régen sárgaság, sömör, szemölcs ellen is használták

-          ápolja a zsír-és vízhiányos bőrt

-          striákat halványít

-          napégés ellen is hatásos

 

Ha bárkinek, bármilyen tapasztalat van a ricinusolajjal kapcsolatban, legyen szó negatív vagy pozitív véleményről, írjon bátran!

 

Bukovenszki Orsolya