Tavaszi ruhatárunk alapdarabja: ballonkabát

A ballonkabát tipikusan az a darab, amely nem megy ki a divatból soha, ugyanúgy, ahogyan a farmer sem. Általában a klasszikus drapp színek hódítanak, lágy barnás és törtfehér árnyalatai valamint az örök fekete is, de az extrémebb színű kabátokat is megtaláljuk a boltok polcain.

A legjobb a ballonkabátban, hogy bármivel, könnyedén össze tudod párosítani. Legyen szó egy elegánsabb szoknyáról, vagy egy lazább farmerról, shortról. Ez az univerzális darab szinte minden színben és formában megfelelő választás lehet. Mindenkinek jól áll alkattól függetlenül. Egy dologra viszont jó, ha odafigyelünk: alacsonyabb testmagasságú hölgyek semmiképpen ne vegyenek fel térd alá érő ballonkabátot, mert ez még inkább kicsinyíti az összhatást, tehát tömzsibbnek látszunk! Aki egy kis felesleggel rendelkezik, az kerülje a fehér színeket és inkább a sötétebb árnyalatokat (fekete, barna) vegyen fel. Ne feledjétek a derékon megkötött öv, pedig karcsúsít, így bátran viseljétek azt is, hiszen ugyanúgy a ballonkabát része!

Ebben a bejegyzésben három típust különítettem el: a klasszikus darabokat, a nyár közeledtével egy kis matróz egyveleget és néhány extrémebb színű kabátot is beletettem! Természetesen a végén néhány külföldi sztár ruhadarabjait is megcsodálhatjátok.

1. Az igazi klasszikus: Ne hezitáljunk azon, hogy megvegyünk-e egy tipikus alapdarabot. A draap vagy a militari zöld bármely árnyalatáról legyen szó, mindig megfelelő választás lehet, hiszen mindennel tudjuk kombinálni. Azért figyeljünk oda arra, hogy túl sok színt ne vigyünk bele. Ugyanúgy, ahogy mondjuk egy  kiegészítőnél: "a kevesebb néha több" alapon!



2. Matróz style: ezeket a színeket bátrabbaknak ajánlom, hiszen itt már figyelni kell arra is, hogy mivel kombinálod a kabátot. A világosabb darabok szerintem egy lazább stílust engednek meg, még a sötétebbeket bátran felvehetjük elegánsabb ruhákhoz is. Ne feledd: formáld az övet, hogy még egyedibb hatást kelts. Csinálj belőle masnit, tekerd meg és formázd vagy csak kösd meg kétszer, így tuti, hogy egyedi lesz az összkép!



3. Extrémebb színek és formák: Néhány vagányabb darab igazán bátraknak. A vadabb színek mellett, megjelentek a szegecsek kabátok is, mely sokak tetszését nem nyerte el, ám a sztárok körében igen kedveltté vált (lásd Emma Watson). A vélemény megoszlik, bár én azt mondom, hogy egyszer mindent ki kell próbálni :), így ha nem is érzed magadénak mondjuk a piros kabátot, de mégis látsz benne fantáziát, akkor ne hagyd veszni az alkalmat és vedd meg! Ha pedig nem találnál szegecses kabátokat, de már régóta erre vágysz, akkor turbózd fel saját magad a hobbyboltokba könnyedén megvásárolható szegecsekkel! Így saját izlésednek megfelelően díszítheted fel a kabátod, olyan szegecsekkel amilyenekkel azt Te szeretnéd! 

 

Celeb mustra, avagy a sztárok milyen trench coatra esküsznek:

A sztárok kiválóan szemléltetik, hogy egy ballonkabát mennyire sokrétű. Hiszen, ahogyan a képek is illusztrálják, tényleg minden stílussal párosíthatjuk a kabátot: akár leggingshez, elegáns nadrághoz, kosztümhöz de még miniszoknyához is felvehetjük!



Ha tetszett a bejegyzás kérlek LIKEold Facebook oldalamat == > Ladies Bag! Köszönöm! :)


Bukovenszki Orsolya

Képek forrása
www.thefashiontag.wordpress.com

www.fashionablyyours.ca

www.alittleobsessed.co.uk