Tincses kontra 3D-s szempilla

Manapság egyre nagyobb divatnak örvend a műszempillák felhelyezése. Most ennek jártam egy kicsit utána, hiszen a tincses műszempillák után, az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a 3D-s, azaz szálas szempillákra. Ám sokan nem is ismerik még, vagy van aki ismeri, ám nem tudja mi is a különbség valójában a két fajta műpilla között. A BeautyFull Studió kozmetikusa, Rákosi Évi volt segítségemre, aki elárult minden titkot, tévhitet a szempillákról, de még tanácsot is adott azoknak, akik otthon szeretnének próbálkozni a műszempilla felhelyezésével!

 

1. Milyen alapvető különbség van a 3D-s műszempilla és a tincses között? 

Hogy milyen méretet, színt, milyen anyagú szempillát szeretnénk, természetesen mi döntjük el, saját szemformánk és pilláink íve azonban behatárolja, milyen pilla alkalmazható, és mi áll jól nekünk. Érdemes szakember tanácsát kikérnünk!
-Tincses szempillánál 5-9 szálból álló tincseket helyezünk a szempillák tövéhez, ebből építünk fel egy szettet. A ragasztó általában gumi alapú, színes vagy színtelen, kezdetben folyékony, majd gumiszerűen megszilárduló anyag. Szempillahosszban 3 méret van: S, M és L (lehet mm-ben megadott méret is). Természetes és mesterséges anyagú is kapható, színben is többféle létezik.
-3D pilláknál szálanként helyezzük fel a saját szempillaszálunkra. A ragasztó speciális, nagyon tartós, folyékony anyagú, mely 48 óra múlva szárad meg tökéletesen. Hosszban, vastagságban, színben, anyagban rengetek választási lehetőség van, a jól képzett szempilla-stylist pontosan fogja tudni, mi lenne a legelőnyösebb választás számunkra.

 

2. Melyik marad fent tartósabban?

Ha munkájára igényes, jó anyagokkal dolgozó szakember végzi az építést, a ragasztó összetétele miatt a 3D pilla a tartósabb.

3. Milyen gyakran kell pótolni, tölteni a szempillákat? Melyik bírja tovább és mennyi ideig?

Ez sok mindentől függ. Belső tényezőként az egyénenként eltérő haj- és szőrnövekedés üteme a legbefolyásolóbb. Van, akinek gyorsabban, van, akinek lassabban hullik a haja, szempillája, nő a körme. Ettől függően 2-4 hét között változhat a töltések gyakorisága. Külső tényezők is befolyásolják a ezt az időtartamot, például ki mennyire tartja be a szabályokat arra vonatkozóan, hogyan kezeljük műszempillánkat.

-Tincses pilla esetén általánosságban 2-3 hetente javasolt leszedni és újra tenni a szettet, bár van olyan vendégem is, aki 4 hetente jár hozzám. A tincses pilla egy idő után összetapad, már nem olyan szép, mint az elején, főleg ha rá is spiráloz viselője. A pótlás itt egyénenként változó, van akinek nem esik ki egyetlen tincs sem, van, akinek elkezd potyogni, ilyenkor természetesen ingyen pótlás jár (max 8 tincs esetén).
-3D pillák esetén 2-4 hetente javasolt a kihullott szálakat tölteni. A pillák akkor hullanak ki, mikor saját szempillák, hisz a szálak erre vannak ragasztva.

4. Mit kell tenni szempillahosszabbítás előtt?

-Tincses szempilla esetén sminklemosás, zsírtalanítás, ezt a kozmetikus elvégzi, mielőtt elkezdi feltenni a tincseket.
-3D technika esetén smink nélkül kell érkeznie a vendégnek. Kontaktlencsét el kell távolítani a kezelés megkezdése előtt!

 

5. Mire kell odafigyelni, ha már fent vannak a műszempillák? 

-Tincses szempillánál arra kell odafigyelni, hogy a ragasztóhoz ne érjen semmilyen krém, és víz se érje! Spirálozni lehet, de attól hamarabb összeragadnak a tincsek.
-3D-nél az első 48 órában ne érje víz vagy pára a szemeket, uszodába, szaunába se menjünk az első 2 napban, amíg teljesen meg nem kötött a ragasztó! Vízálló szempillaspirál és olajos sminklemosó használata tilos! Csak különleges szempillaspirál alkalmazható a műszempillákra!

6. Ha valakit zavar a szempilla a későbbiekben, mondjuk pár napra rá, azt inkább kozmetikus távolítsa el vagy saját maga is el tudja? 

-A tincses szempillát bármilyen szemre nem káros olajjal le lehet oldani akár otthon is, bár a saját pilláink biztonságának érdekében Én inkább szakembert javasolnék az eltávolításhoz!
-3D pillát CSAK SZAKEMBER távolíthat el, mert speciális ragasztóoldó anyag kell a leszedéshez!

 

7. Vannak olyan merész vállalkozók, akik otthon rakják fel maguknak a szempillát. Mit javasolsz, ajánlott otthon valamilyen ragasztóval felhelyezni, vagy inkább keressük fel kozmetikusunkat néhány jó tanácsért?

Műszempillákhoz általában kis kiszerelésben műszempillaragasztót is mellékelnek a gyártók, ám ezeknek használatát nem javasolnám, mert nem jó minőségűek. Én az IO Eyelash Adhesive ragasztót ajánlanám tincses szempilla felhelyezéséhez, átlátszó és fekete színben is kapható, tartós, sokáig elég, és jó árban van.

8. Mit tanácsolnál azoknak, akik kicsit tartanak a műszempilla felhelyezésétől, mert mondjuk, úgy gondolják, hogy kevesebb pillájuk marad később? Ez tévhit, vagy valóban van benne igazság, hogy a pilláink száma csökken?

Véleményem szerint ha megfelelően képzett szakember végzi a szempillaépítést, aki magára és munkájára, anyagaira is igényes, illetve a vendég is kellő odafigyeléssel bánik pilláival, akkor nem roncsolódnak sajátjai. Azonban a piacon sajnos gyakori probléma a silány ragasztók, anyagok és munkák megjelenése, és a helytelenül felhelyezett munkák sajnos valóban roncsoló hatásúak, kihullhat, letörhet saját szempillánk. Úgy gondolom, minden esetben érdemes a kicsit drágább, de magasabb színvonalú munkát választanunk, hogy ne érjen minket negatív tapasztalat!

Én a tincses pillát jobban kedvelem, szalonomban 3500 Ft-ért varázsolok Neked új tekintet!

 

A szalon elérhetősége:

 

Cím: 1123 Budapest, Zugligeti út 24

Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig 8-20 óráig, hétvégén előzetes egyeztetés alapján.

Bejelentkezés:
Szalon: /1-200-37-26
Fodrászat: László Tímea /20-43-23-831
Kozmetikus: Rákosi Évi /20-597-40-77
Masszőr: Páll László /20-550-44-75

 

Bukovenszki Orsolya

Kérlek LIKEold a Facebook oldalam: KATT ==>Ladies Bag